جراحی بلفاروپلاستی یک عمل زیبایی است که اخیرا به علت زیبایی بخشی زیاد آن به صورت، محبوبیت زیادی داشته است. این جراحی اصولاً برای افرادی که پلک های افتاده یا ناهنجاری های پلک دارند انجام می شود.
در این عمل سعی می شود تا با تمرکز بر پلک بالایی چشم و کشیدن آن طراوت و زیبایی دوچندانی به صورت مراجع داد.
بلفاروپلاستی چیست؟
بلفاروپلاستی (Blepharoplasty)، جراحی زیبایی یا درمانی ای است که توسط جراح پوست اضافه ی پشت پلک برداشته می شود.
همانطور که میدانیم با افزایش سن عضلات حمایت کننده پلک قدرت خود را از دست میدهند، پوست حالت ارتجاعی و جوانی خود را از دست داده و یا حتی ممکن است مقداری چربی پشت پلک جمع شود.
در نتیجه ی این اتفاقات پوست پشت پلک افتاده بنظر میرسد و ممکن است حالت نامطلوبی ایجاد کند.
البته این تغییرات منحصراً باعث تغییر شکل پلک بالا نمی شود بلکه ممکن است باعث شود ابروها و چشمان شما افتاده تر بنظر برسند و زیر چشم ها ورم کرده یا سیاه شوند.
از تغییرات زیبایی که بگذریم این امکان وجود دارد که افتادگی پلک در حدی باشد که دید جانبی(دید کناره ها) یا دید فوقانی را کاهش دهد، پس این جراحی صرفا جراحی زیبایی نیست و ممکن است با توجه به شدت افتادگی پلک حالت درمانی هم داشته باشد و میدان دید را افزایش دهد!
این جراحی اصولاً برای پلک بالا استفاده می شود اما با توجه به حاد بودن افتادگی و یا شکل چشم ها این عمل برای جفت پلک ها یا در مواردی فقط برای پلک پایینی چشم لازم باشد.
لازم به ذکر است که این عمل به تنهایی نمیتواند سیاهی زیر چشم ها یا پف زیر چشم را از بین ببرد ولی آنها را بهبود میبخشد اگر صرفا زیر چشمانتان سیاه است یا زیر چشم پف کرده دارید.
ولی افتادگی پلک شدیدی ندارید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و روش هایی دیگری مانند استفاده از لیزر یا تزریق فیلر را انتخاب کنید.
بلفاروپلاستی مناسب چه افرادی است؟
- مراجع و کاندیدای عمل باید حداقل ۳۰ سال داشته باشد.(البته این مورد به ژنتیک متقاضی نیز بستگی دارد ممکن است لازم باشد برخی افراد زودتر این عمل را انجام دهند)
- شخص متقاضی دچار مشکلاتی مثل پف کردگی پلک، افتادگی پلک، نامتقارن بودن پلک ها و … باشد.
- بهتر است مراجع بطور عمومی سالم باشد ولی اگر مشکلات زیر وجود دارد باید پزشک در جریان باشد:
-
- دیابت: اگر ابتلا به هر نوع دیابت وجود دارد(نوع ۱ و نوع ۲) پزشک باید در جریان بیماری و دارو های مصرفی قرار گیرد.
- مشکلات بینایی: پزشک باید در جریان هرگونه مشکلات بینایی قرار گیرد، همچنین اگر متقاضی دچار مشکلات جدا شدگی پرده شبکیه، خشکی چشم و گلوکوم(آب سیاه) باشد کاندیدای خوبی برای این عمل نیست.
- بیماری های تیروئید: اگر زیبا جو دچار مشکلات کم کاری تیروئید و پر کاری تیروئید باشد بهتر است با پزشک متخصص مشورت کند.
مراحل عمل بلفارو پلاستی
اگر علاقه مند به انجام این عمل هستید بهتر است در جریان مراحل عمل باشید:
-
پیش از عمل جراحی بلفاروپلاستی:
از آنجایی که این عمل معمولا به صورت سرپایی انجام می شود باید بی حسی به پشت پلک ها تزریق شود .همچنین در این مرحله احتمالاً پزشک داروهای آرام بخشی برای آرامش شما قبل و حین عمل استفاده میکند.
-
حین عمل جراحی بلفاروپلاستی:
ابتدا جراح برشی را در راستای چین چشم ایجاد میکند و پوست های اضافه و چربی های انباشته شده و یا حتی بخشی از عضلات را بر میدارد و سپس بخیه انجام می شود که باعث می شود ایرادات پلک بالایی چشم برطرف شود و چشم حالت کشیدگی و طراوت بیشتری پیدا کند.
برای پلک پایین جراح برشی را درست در پایین مژه ها و در راستای چین طبیعی چشم ایجاد میکند و چربی های اضافه یا عضلات ضعیف را برمیدارد و سپس مانند پلک بالا بخیه میزند.
البته ممکن است لازم باشد تا جراح برش هایی را هم از داخل چشم ایجاد کند که این فرآیند باعث می شود تا پف و سیاهی دور چشم بهبود یابد.
لازم به ذکر است که این جراحی نزدیک به ۴۵ دقیقه طول میکشد ولی اگر هردو پلک نیاز به عمل داشته باشند ممکن است نزدیک به ۲ ساعت طول بکشد.
-
پس از عمل بلفاروپلاستی:
در این مرحله زیبا جو به اتاق ریکاوری برده می شود و مراقبت های پس از عمل برای او انجام می شود و پس از اطمینان از سلامتی کامل مرخص می شود و باید به مراقبت های پس از عملی که پزشک توصیه میکند عمل کند.
مراقبت های پس از عمل جراحی بلفاروپلاستی:
- پس از مرخص شدن در هر ۱ ساعت بهتر است ۱۰ تا ۱۵ دقیقه کمپرس سرد روی چشمان خود قرار دهید و از فردای عمل تا بهبودی کامل بهتر است روزی ۴ تا ۶ بار از کمپرس سرد روی چشمان خود استفاده کنید.
- از قطره چشمی تجویز شده در ساعات مشخص استفاده کنید.
- برای خوابیدن تا چند روز از ۲ بالش یا بالش های مرتفع (به صورتی که سر بالا تر از بدن قرار بگیرد) استفاده کنید.
- از عینک آفتابی های تیره (دودی) استفاده کنید زیرا چشمان شما التهاب دارد و بهتر است در برابر نور آفتاب و اشعه های دیگر محافظت شوند.
- اگر دردی در اطراف چشمان خود داشتید میتوانید از مسکن های تجویز شده (مثل استامینوفن) استفاده کنید.
- تا یک هفته از انجام فعالیت های سنگینی مثل ورزش یا بلند کردن اجسام سنگین اجتناب کنید.
- یک الی دو هفته پس از جراحی از استعمال دخانیات بشدت اجتناب کنید.
- چشمان خود را نمالید.
- تا دو هفته پس از عمل از لنز (طبی یا زیبایی) استفاده نکنید.
- از داروهای رقیق کننده خون مثل ایبوپروفن و ناپروکسن ها استفاده نکنید.
مراقبت های قبل از جراحی بلفاروپلاستی:
در این قسمت مراقبت های ویژه ای برای این عمل وجود ندارد ولی مثل هر عمل دیگری باید به موارد زیر دقت کنید:
- از مصرف دخانیات از چند روز پیش از جراحی خودداری کنید.
- از مصرف ویتامین ها و مولتی ویتامین ها پرهیز کنید.
- از مصرف داروهای گیاهی ای مثل دمنوش های گیاهی و قرص های لاغری و چاقی پرهیز کنید.
- از داروهای رقیق کننده خون استفاده نکنید.
عوارض بلفاروپلاستی:
اگر این جراحی بلفاروپلاستی نزد جراح باتجربه و متخصص انجام شود نمی توان به عارضه دراز مدتی اشاره کرد اما ممکن است تا چند روز دچار مشکلات زیر باشید:
- تاری دید: حین عمل از پماد های روان کننده برای داخل چشم استفاده می شود پس طبیعی است که تا ساعاتی تاری دید داشته باشید.
- اشک ریختن از چشم
- حساسیت چشم به نور: بهتر است تا ساعاتی پس از عمل زیر نور خورشید نباشید و به صفحه گوشی نگاه نکنید.
- دوبینی
- ورم و کبودی: معمولاً انتظار میرود که پس از عمل چشمان مراجع باز باشد اما ممکن است تحت عواملی چشم ها ورم داشته باشند و نیمه باز باشند.
همچنین گاهی اوقات یکی از چشم ها ورم بیشتری دارد و ممکن است تا زمان بهبودی ورم ها چشم ها نامتقارن بنظر برسند. - درد و ناراحتی
کلام آخر:
بلفاروپلاستی که جراحی زیبایی شناخته می شود و این روز ها محبوبیت زیادی دارد با حذف پوست ها و چربی های تجمع یافته پشت پلک کمک میکند که چشمان جوان تری داشته باشید.
همچنین این عمل معمولا همزمان با جراحی های دیگری مثل لیفت ابرو و … استفاده می شود.بهتر است این عمل نزد جراحی سابقه دار انجام شود و برای اطمینان از روش و انجام عمل باید از پزشک خود مشاوره پیش از عمل بگیرید.